2007. december 20., csütörtök

A Nokia utánoz...

Jövőre az iPhone-hoz hasonló érintőképernyős telefont dob piacra a Nokia és azt fontolgatja, hogy részesedést kérjen a mobilszolgáltatóktól azok bevételeiből.

A nyilvánvaló hasonlóságot feszegető újságírói kérdésre Anssi Vajnoki alelnök, a multimédia üzletág vezetője azt válaszolta, ha valami jó technológia jelenik meg a világban, akkor azt büszkén lemásolják, de nem tudja, mennyire számít másolatnak az az interfész, amit bemutattak.
(lentebb videó mindenki döntse el maga... )

Csak idő kérdése, míg a többi ismert mobilgyártó is benyújtja majd a számlát a szolgáltatóknak, és az Apple-éhez hasonló követelésekkel állnak elő. Mivel minden iPhone után a szolgáltatónak részesedést kell fizetnie felhasználói beszélgetései után, tehát az Apple-nek nem csak a készülékek eladásából van bevétele hanem a készülékekkel történő beszélgetések után is kapnak pénzt... kicsit jól kitalálták nem csoda hogy más is utánozni akarja...

Videó a Nokia "iPhone"-ról :P

1 megjegyzés:

Unknown írta...

"Mivel minden iPhone után a szolgáltatónak részesedést kell fizetnie felhasználói beszélgetései után, tehát az Apple-nek nem csak a készülékek eladásából van bevétele hanem a készülékekkel történő beszélgetések után is kapnak pénzt..."

Ezt rosszul tudja a cikk szerzője.
Az Apple az iPhone-al bonyolított ADATFORGALOM után kap részesedést, nem pedig a beszélgetések után.
Ez egyébként szerintem nonszensz és vérlázító.
Nem tapsolni kell hozzá, hanem beperelni az Apple-t. (az államokban előbb/utóbb ez meg is fog történni, ebben biztos vagyok)

Főleg úgy, hogy az iPhone-ban emiatt jó néhány alkalmazás direkt úgy van megírva, hogy nagy adatforgalmat generáljon (pl.: mail)
A vásárlók lehúzása ezerrel... :(

Ui.: ezeket a sorokat egy Apple Macbook-on írom...