2008. június 10., kedd

iPhone 3G minden amit tudni lehet !

HSDPA, GPS !!!hazai megjelenés!!! csak 1 kamera, 2.0 szoftver és újdonságai, új funkciók, külső fekete és fehér ház.

Tegnapi nap folyamán a WWDC 2008-on Steve Jobs bejelentette a már régen várt iPhone 3G-t, az Apple következő generációs mobil készülékét. Nem is tudom hol kezdjem... talán a legfontosabbal a magyar ember számára.

Magyar megjelenés:
70 országot sorolnak fel, ahol hamarosan kapható lesz a készülék köztük Magyarországot is. A közeljövőben nálunk még biztos hogy nem de a tippelgetések szerint karácsonyig csak ideér. itt a bizonyíték :D

Az ár:
8 GB-os verzió 199 USD ( kb. 30 000 HUF )
első generációs iPhone anno 399 USD (kb. 60 700 HUF )

16 GB-os verzió 299 USD ( kb.45 500 HUF )
első generációs verzió anno 499 USD (kb. 76 000 HUF )
magyar még nem hivatalos árak itt.

Tehát a híresztelések igazak voltak miszerint az Apple és a szolgáltatók nem a készülék egyszeri árával akarnak nagy haszonra szert tenni, ez egy teljesen már elv mint amit a többi mobilgyártó használ. Mivel most már az iTunes apps ról programokat lehet majd vásárolni az SDK segítségével bárki készíthet is programokat így almáéknak hatalmas bevételük lesz a programok értékesítéséből. A mobilszolgáltatók pedig ezért az árért csak hüségnyilatkozattal és csak adott tarifacsomagokkal fogják kínálni az iPhone-t, amihez gondolom internet csomagot is ráfognak kényszeríteni a jónépre. Amit valószínű ki is fognak használni mivel a T-mobile felmérése szerint 1 iPhone tulajdonos átlagban 30x annyit netezik mint más mobileszközt használó társa. Mi lesz akkor ha 3MBit feletti sávszéleséget kap... itt a nagy pénz.

3G HSDPA:
Végre 3G amit az európai nép várt az elöző generációs iPhone nagy hiánya. Végre teljesen elfogadható sávszélességel lehet netezni ami 2.8x gyorsabb, mint a korábbi EDGE hálózat.
Egyesek hiányolhatják az elülsü kamerát amivel videótelefonálni lehetne, de hát úgy őszintén minek akarnánk videótelefonálni plusz díjakat fizetni csak hogy lássunk valakit. Személyem szerint is fölösleges dolog de ez csak az én véleményem.

GPS:
Na ez az amitől sokan féltek a Google Maps-al karöltve GPS el az iPhone tönkre veri az összes PDA és PNA gyártót Nokia GPS telefont meg minden mást, és miért hát itt egy link.
Bizony bizony TomTom navigáció iPhone-ra, kitudja lehet a konkurensek is beszállnak és akkor mi dönthetjük el ki navigáljon minket a nagyvilágban.

Használati idő:

  • 3G-s módban 5 óra (internet) a 3G kikapcsolható
  • 2G-s módban 10 óra
  • WiFi módban 6 óra
  • videó lejátszás 7 óra
  • zene lejátszás 24 óra
  • készenléti idő 300 óra
külső:
a képek magukért beszélnek:

iPhone 2.0:
Exchange támogatás egy pofon a Win.Mobile-t futtató készülékek számára, csakúgy, mint a Microsoft Office és Apple iWork irodai alkalmazások formátumának támogatása. Lesz tehát Excel, PowerPoint és Word is. App Store ahol programokat vehetünk ( lesznek ingyenes programok is ) Fejlettebb email, vállalati funkció, új számológép, MobileMe, végre javított címlistás keresés, fejlettebb nyelvi támogatás gondolom magyar megjelenés miatt magyar nyelv is.

Kamera:
Hát igen az egyetlen sebezhető pont a kamera, ami szerintem nem fejlődött semmit 2megapixel semmi lámpa, a kamera szoftvere se emlitésreméltó. Nincs a manapság trendi digitális rázkódás védelem, arcfelismerés, mosolyfelismerés, semmi.

Bemutató videó:

Nincsenek megjegyzések: