2009. január 2., péntek

újfajta gépelési módszer iPhone-on

Az Apple új szabadalmat vezetett be mely eléggé ötletes és jól használható, valamint semmi akadálya sincs hogy jelenlegi iPhone-unkon is egy update után használjuk.

A virtuális billentyűzetnek ugyebár legnagyobb hátránya hogy nem érezzük hogy leütöttünk e valamin és ha igen akkor mit. Erre már megvan a megoldás hisz látjuk a leütött betű felet hogy most az melyik is.

Az új szabadalom lényege hogy különböző irányú gesztikulációkat parancsoknak értelmez. Na most hogy megértsük, ha például jobbról barra végighúzzuk az ujjunka a kijelzön akkor ugyanazt érjuk el mintha a visszatöröl gombot nyomnánk vagy ha barról jobbra akkor szóközt ír. Így gyorsabb és kényelmesebbé válik a gépelés. Apple-ék több ilyen mozgatási parancsal is felakarják ruházni a virtuális billentyűzetett, reméljük mihamarabb érkezik a használható verzió iPhone-ra.Az ötlet meglehetősen hasonlít arra a megoldásra ami már jópár éve van böngészökhöz. Csak az a jobbegér gomb lenyomva tartásával és az egér mozgatásával müködik. Az első ilyen megoldással valamelyik buherált internet explorerben találkoztam de mamár firefoxhoz is van 2 ilyen addon is.
Linkek ha valakit érdekel a dolog én is használom sztem nagyon gyorsá és kényelmessé teszi a böngészést: FireGestures

1 megjegyzés:

smv írta...

Az hagyján, hogy a böngészőkben régóta van, de a WM5-ös pda-m is alapból tudta mindenféle plusz cucc nélkül.