2009. július 18., szombat

3D effekt az iPhone böngészőjében

A korral ugyebár haladni kell, a böngészők csak fejlődnek és a programnyelvek is amikben a weboldalakat írják.

Egy nagyon látványos dolog fog reméljük elterjedni a közeljövőben a technológia neve "CSS 3D Visual Effect" a CSS a weboldal stíluslapja, tehát ez határozza meg hogy az adott képek szövegek hogyan jelenjenek meg ( értem itt a szín, pozíció, méret... stb )

A flash weboldalakat vagy weboldal elemeket nem szeretjük, ugyebár iPhoneunk nem is tudja lejátszani ( még mindig ), lassú is, nagy is, és a keresők se látnak bele.
Tehát egyértelműen rossz dolog a flash, ezt a programozók is belátták és az úgynevezett javascript-el próbálták felváltani a díszes animációkat, melyek így már iPhone és más készülékekkel is kompatibilisek lettek.

Lassan de biztosan el fog terjedni a böngészőkben a CSS 3D Visual Effect ezzel mégtöbb lehetőséget adva a programozóknak hogy gyönyörűséges weboldalakat alkothassanak.

Nézzük meg működés közben:



Az iPhone ugyebár fényévekkel előrébb jár a PDA-k és mobiltelefonok 99%-a előtt ( 1% palm pre és az android ) természetesen a safari böngészője már tudja az újfajta CSS effekteket, itt is van egy bemutató videó:


Most hogy megnézted a videót próbáld ki te is itt a link ( sima böngészővel nem működik )

Nincsenek megjegyzések: