2009. július 7., kedd

Most akkor törhető az iPhone vagy nem?

A "iPhone 3GS akár már ma!" hír után többen is kérdezték hogy akkor most fellehet e törni az OS 3.0-át és az új készüléket az iPhone 3GS-t.

Tisztázzuk a dolgokat az iPhone Dev Team már korábban kiadott egy, a 3.0-ás iPhone operációs rendszerhez szánt törést, de az a 3GS készüléken nem működik. Tehát ha régebbi típusú iPhone-unk van akkor már rég van rá OS 3.0

A 20 éves George Hotz (aki elsőként törte fel anno az iPhone-t) kiadta az iPhone 3GS-hez szánt jailbreak programot, purplera1n kódnéven. Elöször csak Windows-os de mostmár MAC-es verziója is van plusz iTunes szükséges hozzá.
Na de most jön a csavar, Hotz törése nem teszi kártyafüggetlenné a készüléket. Tehát a magyarországi SIM kártyánkkal még mindig nem tud mit kezdeni az iPhone 3GS.

Most a iPhone Dev Team előrelépését videóval bizonyítja, amiben sikerül nekik egy nem AT&T-s SIM segítségével hívást fogadnijuk:

iPhone 3GS Unlock Demonstration from planetbeing on Vimeo.


Természetesen már többen is dolgoznak a problémán és várható hogy hamarosan lesz is olyan törés mely függetleníti a készüléket és biztonságos is. Jelenleg még csak a nagyon merészeknek javaslom hogy próbálkozzanak, de ők ne frissítsenek a 3.1 re, mert még a dolgok nagyon béta időszakban vannak.

Vigyázni kell az ilyen kezdetleges dolgokkal mert akár szeretett készülékünket tönkre is vághatjuk. Az Apple-nak is voltak megtorló intézkedései a múltban, amikor frissítéssel vágta tönkre a hűtlen felhasználók iPhone-ját.

Tehát a címben megadott kérdésre a válasz az hogy már nagyon nagyon közel állnak a végleges normális és biztonságos töréshez. 1-2 hetett vagy még annyit se kell várni.

Nincsenek megjegyzések: